KM helg i Fet

Det ble en flott KM helg med sol og strålende vær og hele 40 løpere fra Østmarka på startstreken lørdag. Løpere fra både Oslo, Akershus og Østfold deltok. Lørdag var det langdistanse i det krevende terrenget innenfor glattkjøringsbanen i Fet og søndag var det stafett der Østmarka stilte 7 lag til start. Lørdag var det klassisk langdistanse orientering med gode langstrekk og de lengre løypene gikk på tvers av åsrygger og dalsøkk. Søndag hadde løypeleggeren vært noe snillere og lagt løypene mer langs åsryggene. 
 
På lørdagens individuelle løp vant både Monica og Tor Magnus sine klasser (D/H 15-16B), mens June tok seieren i D17C. Arne Christian var den eneste av Østmarka løperne som tok KM medalje, da han løp inn til sølv i H80 like bak vinneren.
 
I den knallharde H17-18 klassen tok Andreas en sterk 5. pl. etter et godt gjennomført løp, mens Linda løp inn til 4. pl. i D50. I H11-12 løp Mathias inn til en fin 5. plass. Flere av ungdomsløperne tok også premie etter gode løp. Hele 9 av løperne fra klubben var 12 år og yngre og alle fikk premier og gode opplevelser!
 
Søndag var det klart for stafett, og her gjorde 1. laget i D13-16 med Alexandra, Ingrid Marie og Janna Sofie en flott innsats og løp inn til 7. plass og premie. 2. laget ble dessverre disket. Herrelaget med Trond på 1. etp og juniorløperne Hans Kristian og Andreas på de 2 siste etappene imponerte stort med en 11. plass blant alle storlagene fra begge kretser. Andreas løp laget opp 8 plasser på sin siste etappe etter at de 2 foran hadde lagt et godt grunnlag. Blant de 3 herre veteran lagene ble det jevne og tette dueller, der til slutt 1. laget ble best. Her gjorde Knute en sterk sisteetappe. Ellers må det nok trenes noe bedre blant veteranene skal man løfte seg litt på resultatlistene fremover... :-)
Mathias løp 1. etp. i H11-12 og vekslet som nr 4. Her tar han teten ut fra start.
I D11-12 løp Ellen Margrethe og Pernille inn til en flott 7. plass etter solid løping fra begge jentene.
 
Vår naboklubb Fet gjorde et bra arrangement og et vel gjennomført KM. Vi gratulerer!